Uitnodiging 29 maart: praat mee over het Manpadslaangebied

Uitnodiging- 29 MAART 2017 – 20.00 UUR – DE LUIFEL

Praat mee over de toekomst van het Manpadslaangebied 29 maart, 20-22 uur, De Luifel, Herenweg 96, Heemstede (inloop vanaf 19.30 uur)

Eerder hebben wij u al op de hoogte gesteld, dat wij als Stichting Manpadslaangebied samen met de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek een openbare bijeenkomst over de toekomstige invulling van het Manpadslaangebied, een deel van Heemstede dat de laatste tijd volop in de belangstelling staat. De bedoeling is om met betrokken Heemstedenaren, politici en vertegenwoordigers van diverse organisaties op het gebied van natuur, erfgoed en landschapsinrichting van gedachten te wisselen over de mogelijkheden van het gebied. De bijeenkomst begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en duurt tot 22.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Aanmelding van tevoren is niet nodig.

Het programma

(wijzigingen voorbehouden)

19.30 – 20.00 uur: inloop, koffie

20.00 uur: Opening, Maria Wiebosch-Steeman, voorzitter stichting Manpadslaangebied

20.05 uur: Ad van Amerongen, ervaren bestuurder, leidt als voorzitter de bijeenkomst en legt ‘de orde van de avond’ uit

20.15 uur: ‘een vergelijkbare situatie’? Wim Gerlagh, voorzitter van de Stichting Westelijk Tuinbouwgebied, reflecteert op overeenkomsten en verschillen in ontwikkelingen tussen de vergelijkbare gebieden

20.25 uur: ‘wat zijn de landschappelijke mogelijkheden van het gebied?’ Els Zwartendijk, gebiedsmanager Buitenplaatsen en Forten van Landschap Noord-Holland, geeft haar kijk op de landschappelijke mogelijkheden van het gebied, waarbij met name de relatie met de omliggende natuurgebieden (in het bijzonder Leyduin) uitgewerkt wordt

20.35 uur: ‘hoe kunnen er huizen worden gebouwd waar zorg voor het gebied uit spreekt?’ Bart Hoes, landschapsarchitect en kenner van het terrein, reflecteert op mogelijkheden om ‘verantwoord’ te bouwen in het gebied

20.45 uur: ‘ga creatief met het gebied om en zie het niet als een postzegel’, Jaap Verschoor, voorzitter van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, onderstreept nog eens het belang van respect voor de cultuurhistorische context van het plangebied.

20.55 – 21.10 uur: korte pauze

21.10 uur: korte reactie van Fred Booij (landschapsarchitect) en Joop Mourik en/of Johan Vos (namens de KNNV), als start van het open gesprek tussen alle aanwezigen

21.50 uur: afsluiting door Ad van Amerongen; introductie van het inwinnen van korte reacties uit de zaal

22.00 uur: sluiting van de bijeenkomst door de voorzitter van de stichting Manpadslaangebied, Maria Wiebosch-Steeman

Na afloop, borrel in de foyer (drankjes op eigen kosten).

Locatie

De luifel, heemstede


2 reacties op ‘Uitnodiging 29 maart: praat mee over het Manpadslaangebied

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s