Discussie Manpadslaangebied gaat in oktober verder

cropped-manpadslaangebied.jpgDoor: Sjaak Smakman, Haarlems Dagblad

HEEMSTEDE – Volgende maand gaat politiek Heemstede weer aan de slag met het Manpadslaangebied.

Maar, zegt D66-wethouder Sebastiaan Nieuwland, daarbij wordt wel als startpunt de inrichting als openbaar natuurgebied genomen. Dat was een belangrijke eis van D66 om toe te treden tot het college na het vertrek van HBB.

De kosten voor de inrichting van het (voormalige) tuinbouwgebied moeten worden betaald uit woningbouw, zo is het uitgangspunt. Het aantal te bouwen villa’s is echter in de loop van de jaren steeds verder opgelopen.

Dit voorjaar besloten VVD, CDA en HBB dat twintig woningen op kavels van ongeveer duizend vierkante meter uitgangspunt voor het plan zouden zijn. Op basis van die twintig woningen zou dan een plan voor de inrichting als groengebied moeten worden gemaakt.

D66 vindt dat net als PvdA en GroenLinks de omgekeerde weg: maak eerst een concreet plan voor de inrichting van het natuurgebied, kijk hoeveel geld je daarvoor nodig hebt en kijk dan nog eens goed hoeveel woningen je nodig hebt om dat bedrag bij elkaar te sprokkelen en of er niet ergens subsidies of andere financieringsbronnen te vinden zijn.

In het coalitieakkoord van VVD, CDA en D66 is die aanpak opgenomen. Ook alles laten zoals het nu is, is een mogelijkheid, zo heeft D66 bedongen.

In oktober komt het college met een plan voor die andere benadering van de plannen voor het gebied. Nieuwland wil nog niets kwijt over de termijn waarop een nieuw plan zijn beslag moet krijgen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s