Provinciaal debat: Wachten op de gemeente

debat27-2

Het was een goed gevulde zaal 27 februari in het Raadhuis. Zo’n 80 mensen waren afgekomen op het debat met de kandidaten voor de Provinciale Staten. Aan de uitgenodigde kandidaten kon het ook niet liggen. De vijf grootste partijen hadden een afgevaardigde gestuurd. Maar inhoudelijk wilde het niet spetteren, ondanks verwoede pogingen van onze debatleider Leon de Laat om toezeggingen van de nieuwbakken politici los te krijgen. Op bijna alle stellingen reageerden de provinciale kandidaten met het antwoord dat de bal bij de gemeente ligt en dat de provincie afwacht waar de gemeente mee gaat komen. Met uitzondering van GroenLinks gaven allen partijen aan dat ze zich niet actief gaan inzetten voor een NNN-status van het Manpadslaangebied. Dit ondanks het feit dat de provincie voor 2027 nog vele duizenden hectares aan het NNN moet toevoegen. Ook voor het Ontwikkelperspectief Binnenduinrand of het beschermen van het historische karakter van de Manpadslaan ziet de provincie zichzelf niet als aanjager. De enige toezeggingen die we binnen konden halen waren dat het Manpadslaangebied voor de provincie geen rol heeft voor de woningbouwopgave en dat men het gebied graag groen wil houden. Belangrijke handreiking was de toezegging dat de provincie zich sterk wil maken voor realisatie van een ecologische verbindingszone via het Manpadslaangebied. Daar wil ze ook financiële middelen voor inzetten.

Al met al helaas niet de ‘bezieling’ waar een van de aanwezige tuinders om vroeg. De bal ligt echt bij de gemeente Heemstede.

En de gemeente dan? Die schuift de hete aardappel voor zich uit…. meer leest u in de nieuwsbrief van maart 2019


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s