Stedenbouwkundige verkenningen door bureau Rho

Begin oktober heeft het college besloten om bureau Rho opdracht te geven om het voorkeursmodel (model 2) verder uit te werken in één of meerdere stedenbouwkundige verkenningen. Dit mede als reactie op de gesprekken die wethouder Sebastiaan van Nieuwland had gehad met verschillende betrokken partijen en belanghebbenden. Uit die gesprekken kwam naar voren dat in het voorkeursmodel nog zoveel verschillende invullingen mogelijk waren dat er weinig zinnigs over te zeggen was.

RHo model 2 manpadslaangebied
Model 2

 

Nu worden in een sneltreinvaart uitwerkingen gemaakt. Deze worden in de week van 23 oktober besproken met betrokkenen en belangstellenden in een informatiebijeenkomst. Daarna worden ze voor besluitvorming in de commissie gebracht en dan vastgesteld door de gemeenteraad. Het college wil dit voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 afgehandeld hebben. In de commissie Ruimte van 5 oktober j,l. hebben verschillende partijen gevraagd om belanghebbenden, zoals de Stichting Manpadslaangebied, eerder te betrekken.

 

Stichting Manpadslaan komt met eigen verkenning

Wij hadden als Stichting al besloten om een eigen variant uit te werken die een zo groen mogelijke invulling van het gebied als vertrekpunt heeft. We zijn echter verrast door de snelheid waarmee het college nu knopen wil gaan doorhakken. Dat betekent dat ook wij onder hoge druk met een alternatief moeten komen, willen we dat ons plan nog een rol gaat spelen bij de besluitvorming. We hopen dat dit ook een aanzet kan geven tot een beter participatieproces, waarin we kunnen meespreken in plaats van ouderwets inspreken.

Wij zullen ons plan, met een globale doorrekening, in de week van 23 oktober presenteren.


Een reactie op “Stedenbouwkundige verkenningen door bureau Rho

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s